RENFE menteix, i se senten orgullosos de fer-ho

Euromed en Torredembarra

El passat mes de novembre vaig anar a Barcelona amb l’Euromed, el tren que connecta les principals ciutats valencianes amb Catalunya.

Quan vaig comprar els bitllets, vaig veure que amb la tarifa del tren que agafava, Confort, hi havia 24 h gratuïtes d’aparcament a l’estació per als bitllets d’anada, i 48 h per als bitllets d’anada i tornada entre València i Alacant. Com anava a estar just dos dies, vaig pensar: i perquè no?

Quan va arribar el dia, vaig agafar el cotxe, i cap a l’estació de trens Joaquín Sorolla de València que me’n vaig anar. Vaig aparcar, i vaig pujar al tren.

49 h després tornava a estar al mateix lloc, i vaig anar a la caixa de l’aparcament, i em van dir que no podia ser, que el pàrquing gratuït només era amb la tarifa Premium (que, per cert, no existia quan vaig comprar el bitllet). Així que allà vaig anar jo, cap al servei d’atenció al client de Renfe, dins l’estació.

A l’oficina d’atenció al client

Tot i que de primeres la persona a la finestreta em va dir el mateix, però quan li vaig dir que a la web deia tarifa Confort ho va comprovar i vam trobar on estava l’error: a la versió en valencià de la web deia Confort, però a la versió en castellà deia Premium.

Però espera, i a les altres versions? En català (a més de valencià), en gallec, en anglés, en francés i en portugués, en totes elles, també deia Confort. Que era la tarifa que jo tenia. “Será un error”, em va dir, en perfecte castellà. “No és el meu problema”, vaig pensar jo.

La persona em va recomanar anar a pagar l’aparcament, anar a casa i posar la reclamació per a la devolució, però jo li vaig dir: qui m’assegura que quan arribe a casa, a la web encara dirà això i no ho haureu canviat ja?

Així que allí mateix, ell va imprimir còpies de la web en tots els idiomes i vam posar la reclamació. I bé que vaig fer! En arribar a casa, hora i mitja després, ja estava corregit a les versions en valencià i català!

Tot i això, en gallec i basc, així com en francés i en anglés, encara deia Confort, així que vaig tornar a imprimir tot, i vaig adjuntar a la reclamació el ticket del pàrking.

Sis mesos després

Tot això va passar la primera setmana de novembre. A finals d’abril, quasi sis mesos després, i quan ja havia donat per perdudes les esperances de rebre ni tan sols una resposta (així com els quasi 90€ que em va costar la broma), he rebut un correu.

I, la veritat, m’hauria sentit menys insultat si m’hagueren ignorat (com pensava que havien fet). Però no, han fet més. Han dit que els la sua el que diga en qualsevol altra llengua al seu web, que l’única cosa rellevant és allò que diga en castellà. I això després de sis mesos.

Jutgeu per vosaltres mateixos:

Cuentan mi comprensión? El que no tenen és vergonya, que menteixen a la seua web i els dona absolutament igual, perquè només importa el que estiga en la lengua que nos une.

Ah, i també esperen que “puga seguir utilitzant els seus serveis”! Clar que “puc” utilitzar-los. El problema és que, encara que no vulga, són una empresa pública i tenen el monopoli! El que no puc és utilitzar la competència, per inexistent!

Gràcies, gobierno más progresista de la historia, per fer-nos sentir tan bé dins l’estat als no castellanoparlants.

Foto: Euromed en Torredembarra, d’Aleix Cortés

PD: clarament, diu “places confort”

En francés…

En anglés…

En gallec….

En euskera

Internet

Un comentari a «RENFE menteix, i se senten orgullosos de fer-ho»

  1. Mira de comprar els bitllets de renfe a través del portal trainline. Diria que és sempre el mateix preu i si hi ha retards o problemes, donen la cara i reemborsen.I sempre va bé etiquetar Indignats_Renfe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Marca si vols rebre els propers comentaris via e-mail. També pots subscriure't sense comentar.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.