WP-Apertium…

La setmana passada vaig publicar, sense voler, una entrada sobre l’WP-Apertium. Anava a ser una pàgina, ara ja existent, d’explicació del plugin, però ho vaig escriure com a post. I mentre ho passava a pàgina, m’equivocava, desava un esborrany… en algun moment li vaig donar al botonet de publicar. Ho vaig esborrar de seguida, però com que FeedBurner gestiona els feeds d’aquest blog, i no em vaig adonar, en pocs minuts la notícia estava escampada per la blogosfera (també van ajudar el Planeta Softcatalà i el Planeta Marina Alta). Tant que en el moment d’escriure aquesta entrada, hi ha 151 pàgines al Google buscant per “wp-apertium”.

Definir el plugin és senzill:

WP-Apertium = WordPress + Apertium

Es tracta, per tant, d’un plugin que porta la traducció automàtica d’Apertium1 a WordPress, els sistema de publicació de blogs que gaste (jo i moltíssima altra gent).

Les principals característiques són que permet la traducció sense tindre el traductor instal·lat al servidor, fent us de l’API2 que proporciona Apertium, i que desa eixes traduccions al servidor de manera que no cal fer la traducció cada vegada que es veu la pàgina.

Queden moltes coses per fer (estan detallades a la secció corresponent de la pàgina), segur que hi ha errades, i estic obert a tot tipus de suggeriments per millorar el plugin, o corregir qualsevol cosa que detecteu.

A canvi, per a tots aquells que el gasteu, només vos demane una cosa (no, no són diners, encara que no els rebutjaré si insistiu :P): feu publicitat!!!

Del plugin, de l’Apertium en sí, del programari lliure en general, del treball que dia a dia fan milers de persones per tal que puguem accedir a tota la informació d’internet en la nostra llengua desenvolupant programari lingüístic, traduint programari normal, donant suport a fòrums, etc.

1: açò em recorda que fa vora dos anys que tinc en esborrany una entrada per parlar de l’Apertium 😐 A veure si em pose ja…
2: Juan Antonio, vam quedar que podiem dir-li API, no? 😀

Informàtica, Internet
per-fer, post-wp-apertium-nota-1, post-wp-apertium-nota-2